Vem vill inte bjuda på Kaninbullar till torsdagssoppan...på påskbuffén...
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C och häll över jästen.
- Tillsätt salt, sirap och matfett. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt vetemjöl, lite i sänder och arbeta degen i ca 5 minuter tills den släpper bunkens kanter.
- Täck över med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen blank och smidig. Ta av 1/3 av degen till kaninöron och lägg åt sidan.
- Dela resten av degen i 20 lika stora bitar och forma till runda bullar, kaninkroppar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela den sparade degen i 20 bitar, rulla ut och vik längden på mitten till två långa kaninöron.
- Pensla kanten på bullarna med uppvispat ägg. Tryck fast ett öronpar på varje bulle. Tryck ner två russin till ögon på kaninen.
- Sätt ugnen på 225°C. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.
- Du kan också baka ut andra djur efter egen fantasi.
Publicerat den
25 mars 2010
Skriv kommentar