Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaninbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vem vill inte bjuda på Kaninbullar till torsdagssoppan...på påskbuffén...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C och häll över jästen.
  2. Tillsätt salt, sirap och matfett. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt vetemjöl, lite i sänder och arbeta degen i ca 5 minuter tills den släpper bunkens kanter.
  4. Täck över med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen blank och smidig. Ta av 1/3 av degen till kaninöron och lägg åt sidan.
  6. Dela resten av degen i 20 lika stora bitar och forma till runda bullar, kaninkroppar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela den sparade degen i 20 bitar, rulla ut och vik längden på mitten till två långa kaninöron.
  7. Pensla kanten på bullarna med uppvispat ägg. Tryck fast ett öronpar på varje bulle. Tryck ner två russin till ögon på kaninen.
  8. Sätt ugnen på 225°C. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.
  9. Du kan också baka ut andra djur efter egen fantasi.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.