Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Jag blev inspirerad i jaktstugan när vi satt och åt vår laxgryta och inte hade något bröd till. Så till nästa jakt tar jag med mig detta bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga de torkade kantarellerna i blöt ca 1 timma, sila sedan av dem och pressa ut så mycket vätska som möjligt och hacka dem i små bitar.
  2. Rör ut jästen i lite av vattnet.
  3. Blanda ihop allt utan flingsalt och pumpakärnor börja med hälften av mjölet. Under tiden maskinen går pressa i en vitlöksklyfta och resten av mjölet efter hand. Tag sedan bort degkrokarna och låt jäsa i 30 min.
  4. Häll ut degen på ett mjölat bakbord, degen är ganska lös. Baka ut till 3 limpor och lägg i formar. och låt jäsa i 30 min.
  5. Pensla bröden med vatten och slå på det ni har nu, jag tog flingsalt på två bröd och pumpakärnor på ett bröd.
  6. Grädda nu bröden i ugnen på 175 grader i 40 min.
  7. Tag ut bröden och lägg upp dem på en bakduk samt lägg en över bröden med och låt svalna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.