Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Är man lycklig nog att hitta kantareller i en skogsbacke frampå sensommaren kan man knappast tänka sig ett bättre sätt att servera dem på än detta. Av en liter färsk svamp blir det ett lika läckert som rikligt garnityr till fläskkotletten. Men visst går det bra också med burksvamp. Äkta soya används som en extra krydda till gräddskyn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kotletterna i väl brynt matfett. Krydda dem efter stekningen och lägg upp dem på varmt serveringsfat. Bryn därefter den väl rensade svampen i resten av fettet. Svampen ska vara läckert brun.
  2. Tillsätt vatten, soya och grädde och låt skyn koka ihop litet. Smaka av väl. Fördela svamp och gräddsky över kotletterna och servera dem genast, gärna med kokt persiljeslungad potatis och kokt purjolök eller sparris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.