Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpirog

 
Skriv ut

Den härliga kantarellpirogen är en av sommarens delikatesser som man t ex kan servera som huvudrätt på en kräftskiva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop smöret, den rivna osten och mjölet till en deg. Tillsätt vattnet och jämna ut degen på botten och kanterna på en smord ugnsform. Stick några hål i degen med en gaffel och grädda i 200 grader i ugnen ca 10 min. Rensa kantarellerna och skär dem i små bitar. Koka ihop dem i en stekpanna utan fett. Blanda ned lite fett och den hackade löken och fräs den.
  2. Häll svampblandningen i ugnsformen på den halvgräddade degen.
  3. Blanda i en skål ihop grädden, äggen, den rivna osten och kryddorna. Häll blandningen i ugnsformen på svamparna och grädda i 200 graders ugn tills ytan får färg och fyllningen stelnar, ca 15-20 min.
  4. Serveras omgående.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.