I det här receptet förstärks kotlettens goda smaker av vinäger och kapris i en spännande kombination med vitlöksfräst röd paprika. En enkel och festlig rätt.
Instruktioner
- Skär små snitt i kanten på kotletterna, på så vis förblir de platta när du steker dem. Salta och peppra på båda sidor och krydda med paprikapulver.
- Skala och hacka löken. Skala och strimla vitlöksklyftorna. Ansa och kärna ur paprikorna och skär även bort de vita fästena till kärnhusen. Strimla paprikorna fint.
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs den gula löken några minuter. Lägg i paprikan och sänk värmen. Låt puttra cirka tio minuter och rör om då och då. Salta.
- Hetta upp resten av oljan i en annan stekpanna och fräs vitlöken 30 sekunder. Ta upp vitlöken med en hålslev och lägg åt sidan på en tallrik. Lägg fläskkotletterna i stekpannan och bryn tre minuter på varje sida. Stek ytterligare tre-fyra minuter på varje sida tills kotletterna är genomstekta.
- Krydda paprika- och lökfräset med kajennpeppar. Lägg upp kotletterna på ett fat med paprika och lök bredvid. Häll vinägern och kaprisen i stekpannan där du stekte köttet. Hetta upp skyn och skrapa loss köttrester i botten av stekpannan. Ringla skyn över kotletterna och servera.
Publicerat den
5 januari 2012
Skriv kommentar