Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kapriskotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I det här receptet förstärks kotlettens goda smaker av vinäger och kapris i en spännande kombination med vitlöksfräst röd paprika. En enkel och festlig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär små snitt i kanten på kotletterna, på så vis förblir de platta när du steker dem. Salta och peppra på båda sidor och krydda med paprikapulver.
  2. Skala och hacka löken. Skala och strimla vitlöksklyftorna. Ansa och kärna ur paprikorna och skär även bort de vita fästena till kärnhusen. Strimla paprikorna fint.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs den gula löken några minuter. Lägg i paprikan och sänk värmen. Låt puttra cirka tio minuter och rör om då och då. Salta.
  4. Hetta upp resten av oljan i en annan stekpanna och fräs vitlöken 30 sekunder. Ta upp vitlöken med en hålslev och lägg åt sidan på en tallrik. Lägg fläskkotletterna i stekpannan och bryn tre minuter på varje sida. Stek ytterligare tre-fyra minuter på varje sida tills kotletterna är genomstekta.
  5. Krydda paprika- och lökfräset med kajennpeppar. Lägg upp kotletterna på ett fat med paprika och lök bredvid. Häll vinägern och kaprisen i stekpannan där du stekte köttet. Hetta upp skyn och skrapa loss köttrester i botten av stekpannan. Ringla skyn över kotletterna och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.