Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellpäron

 
Skriv ut

Inkokta päron som är goda till glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka sockret med 300 g vatten till en gyllenbrun karamell. (180 grader) När detta kokar till rätt temp så skala och kärna ur päronen, Gnid dem med en halv citron så att de inte mörknar (går att lägga i vattenbad med askorbincyra om man inte vill gnida med citron).
  2. Häll på resten av vattnet (var försiktig det skvätter), vaniljstång delad och urskrapad och citronsaft. Koka upp lagen. Lägg i päronen och låt småputtra tills de känns mjuka med en sticka. Lägg päronen i väl rengjorda burkar och häll den varma lagen över. Förvara mörkt och svalt.
  3. Jag koka äppelbitar i lagen som blev över och gjorde ett osötat mos av det. Om man vill ha sötare mos är det bara att tillsätta socker efter smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.