Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabavaroise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta tyckte jag lät gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna och lägg i stången. Tillsätt kardemumma och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och ställ den åt sidan i 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
  2. Vispa ägg och socker till en lätt och luftig smet. Häll ner den varma blandningen i äggsmeten och blanda väl.
  3. Blötlägg gelatinbladen.
  4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna något eller tills den första kokbubblan syns. Den får inte bli för varm för då koagulerar äggen och den blir grynig.
  5. Ta bort katsrullen från värmen och vispa ordentligt. Häll genom en sil i en skål.
  6. Smält gelatinbladen på låg värme i en kastrull och vispa ner i krämen. Ställ sedan skålen i ett kallt vattenblad och rör om hela tiden tills den kylts ner till rumstemperatur.
  7. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i krämen.
  8. Häll upp bavaroisen i en stor immad (håll över varmt vatten några sekunder) och sockrad form eller 4 portionsformar på ca. 1½ dl. Ställ in i kylen för att stelna i minst 3 timmar, mer om allt hälls i en stor form.
  9. Stjälp upp på tallrik och servera med färsk frukt, ev. också med några blad färsk mynta eller salvia.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.