Detta tyckte jag lät gott!
Instruktioner
- Häll mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna och lägg i stången. Tillsätt kardemumma och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och ställ den åt sidan i 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa ägg och socker till en lätt och luftig smet.
Häll ner den varma blandningen i äggsmeten och blanda väl.
- Blötlägg gelatinbladen.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna något eller tills den första kokbubblan syns. Den får inte bli för varm för då koagulerar äggen och den blir grynig.
- Ta bort katsrullen från värmen och vispa ordentligt.
Häll genom en sil i en skål.
- Smält gelatinbladen på låg värme i en kastrull och vispa ner i krämen. Ställ sedan skålen i ett kallt vattenblad och rör om hela tiden tills den kylts ner till rumstemperatur.
- Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i krämen.
- Häll upp bavaroisen i en stor immad (håll över varmt vatten några sekunder) och sockrad form eller 4 portionsformar på ca. 1½ dl. Ställ in i kylen för att stelna i minst 3 timmar, mer om allt hälls i en stor form.
- Stjälp upp på tallrik och servera med färsk frukt, ev. också med några blad färsk mynta eller salvia.
Publicerat den
15 juni 2008
Skriv kommentar