Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabrylé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassisk brylé med en touch av kardemumma som serveras med en c-vitaminrik fruktsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Koka på medelvärme tills det fått en gyllenbrun färg. Ta från värmen och häll i 6 ugnssäkra portionsformar á ca 1½ dl.
  3. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp frön och kardemumma tillsammans med mjölk. Vispa ägg och socker i en bunke. Vispa ner den varma mjölken.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i vattenbad i mitten av ugnen ca 45 minuter. Låt bryléerna svalna och förvara kallt fram till servering.
  5. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria filéer. Skala kiwin och skär i bitar. Stjälp upp bryléerna på ett fat och servera med frukten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.