Klassisk brylé med en touch av kardemumma som serveras med en c-vitaminrik fruktsallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka upp socker och vatten i en kastrull. Koka på medelvärme tills det fått en gyllenbrun färg. Ta från värmen och häll i 6 ugnssäkra portionsformar á ca 1½ dl.
- Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp frön och kardemumma tillsammans med mjölk. Vispa ägg och socker i en bunke. Vispa ner den varma mjölken.
- Häll smeten i formarna och grädda i vattenbad i mitten av ugnen ca 45 minuter. Låt bryléerna svalna och förvara kallt fram till servering.
- Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria filéer. Skala kiwin och skär i bitar. Stjälp upp bryléerna på ett fat och servera med frukten.
Publicerat den
16 februari 2013
Skriv kommentar