Dessa gulliga hjärtan är godast att äta direkt men innan de är dekorerade går de utmärkt att frysa. Ta fram och tina, pensla med smör och doppa i kryddblandning.
Instruktioner
- Smula sönder jäst i en bunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Häll på ca 1 dl av Bollnäsfil vanilj och rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt resten av filen och rör om, häll i det smälta smöret och rör så att allt blandar sig.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta in, när degen släpper från skålens sidor är det dags att låta degen vila.
- Täck bunken med en bakduk och låt vila i 40 min.
- Ta mjöl på händerna och stjälp upp degen på ett bakbord, knåda inte utan tryck ut degen med händerna, ca 1,5 cm tjock.
- Ta ett pepparkaksmått och doppa det i mjöl, tryck sedan ut hjärtan, lägg dem på bakplåtsklädd plåt och låt vila under bakduk i 20 min.
- Grädda i mitten på ugnen i 225 grader i ca 8 min eller tills de får färg.
- Innan servering penslas de med smält smör och trycks ned i kryddblandningen.
- Godast är att äta dem direkt men innan de är dekorerade går de utmärkt att frysa. Ta fram och tina, pensla med smör och doppa i kryddblandning.
Publicerat den
6 juli 2010
Skriv kommentar