Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummahjärtan

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Dessa gulliga hjärtan är godast att äta direkt men innan de är dekorerade går de utmärkt att frysa. Ta fram och tina, pensla med smör och doppa i kryddblandning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jäst i en bunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Häll på ca 1 dl av Bollnäsfil vanilj och rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt resten av filen och rör om, häll i det smälta smöret och rör så att allt blandar sig.
  3. Tillsätt vetemjöl och arbeta in, när degen släpper från skålens sidor är det dags att låta degen vila.
  4. Täck bunken med en bakduk och låt vila i 40 min.
  5. Ta mjöl på händerna och stjälp upp degen på ett bakbord, knåda inte utan tryck ut degen med händerna, ca 1,5 cm tjock.
  6. Ta ett pepparkaksmått och doppa det i mjöl, tryck sedan ut hjärtan, lägg dem på bakplåtsklädd plåt och låt vila under bakduk i 20 min.
  7. Grädda i mitten på ugnen i 225 grader i ca 8 min eller tills de får färg.
  8. Innan servering penslas de med smält smör och trycks ned i kryddblandningen.
  9. Godast är att äta dem direkt men innan de är dekorerade går de utmärkt att frysa. Ta fram och tina, pensla med smör och doppa i kryddblandning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.