I denna goda kladdkaka möts kaffe och kardemumma och kombinationen blir magisk!
Instruktioner
- Börja med glasyren. Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna. Då blir glasyren fastare.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret till kladdkakan och bryt ner chokladen i bitar. Blanda ut kaffepulvret i lite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt ingredienserna lösas upp med varandra.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp så att det blir pösigt. Rör ner chokladröran och siktat mjöl i äggvispet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form och sätt in den i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
- När kakan är lagom sval brer du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och tillsätt eventuellt en skvätt rom.
- Servera kakan med vispgrädden.
Publicerat den
28 oktober 2013
Skriv kommentar