Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakladdkaka

 
Skriv ut

I denna goda kladdkaka möts kaffe och kardemumma och kombinationen blir magisk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med glasyren. Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna. Då blir glasyren fastare.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret till kladdkakan och bryt ner chokladen i bitar. Blanda ut kaffepulvret i lite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt ingredienserna lösas upp med varandra.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp så att det blir pösigt. Rör ner chokladröran och siktat mjöl i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form och sätt in den i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  6. När kakan är lagom sval brer du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och tillsätt eventuellt en skvätt rom.
  7. Servera kakan med vispgrädden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.