För att bullarna skall komma till sin rätt skall de serveras nygräddade, lätt avsvalnade eller lätt uppvärmda. Värm dem i ugn vid 200 grader några minuter eller i mikrovågsugn ca 15 sekunder per bulle om de är djupfrysta. Garnera dem därefter med florsockerglasyr. Du får ca 28 bullar.
Instruktioner
- Smält fettet. Häll i mjölken och låt blandningen bli ljummen (37 grader).
- Smula jästen i en bunke. Rör ut den i den kalla grädden.
- Tillsätt den ljumma mjölkblandningen, äggulorna, sockret och största delen av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och tillsätt resten av mjölet efter hand. Arbeta degen tills den är blank och smidig. Täck den och låt den jäsa ca 45 min.
- Mal eller kör nötterna till fyllningen i matberedare. Blanda nötterna med sockret, äppelmoset och äggvitorna.
- Arbeta degen lätt i bunken och tag upp den på mjölat bord. Kavla ut degen till en rektangel ca 60 X 35 cm. Skär eller sporra ut kvadrater ca 8 X 8 cm.
- Fördela fyllningen mitt på kvadraterna och vik samman till knyten. Kläm ihop väl på mitten.
- Ställ knytena på bakpappersklädda plåtar. Täck med duk och låt dem jäsa ca 45 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla knytena med ägg och grädda mitt i ugnen 6-8 min.
- Låt knytena svalna eller kallna övertäckta på galler.
- Rör samman florsockret med vattnet och lägg en liten klick på varje knyte.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar