Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbadersemlor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt goda bullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser först. Smula i jästen i de torra ingredienserna. Tillsätt övriga ingredienser och bland till en smidig deg, cirka 10 min för hand eller 6—7 minuter med maskin.
  2. Väg upp degen i 10 lika stora bitar och forma till runda bullar. Jäs bullarna i cirka en timme på plåt med plåtpapper under köksduk.
  3. Sätt in bullarna i en 230 grader varm ugn och sänk på en gång till 200 grader och grädda i cirka 6 minuter.
  4. Vispa grädde och strösocker, men spara ca 6 msk av vispgrädden till mandelmassan. Riv mandelmassa på ett rivjärn. Rör i vispgrädden lite i sänder tills du uppnår den konsistens du vill ha på mandelmassan. Ta av toppen på bullen och gröp ur lite. Ta lite av urgröpet och blanda med mandelmassan. Rör om väl.
  5. Lägg mandlemassan i urgröpningshålet och bred ut det över bullen. Klicka på vispad grädde. Sätt på hatten och sikta på lite florsocker. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.