Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlshamnsgurkor

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott till smörgås och maten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ättikslag: Blanda vatten, ättikssprit och ev. pepparrot i en kastrull och koka upp.
  2. Tvätta och torka gurkan och skär den 1/2 cm i tunna skivor.
  3. Tag fram ett par glasburkar med lock och lägg i gurkan varvad med salt, socker, senapsfrön och dillen och sist i med ättikslagen.
  4. Förvaras i kyl och efter cirka en vecka kan du avnjuta jättegod Karlshamnsgurka till både pastejsmörgås eller maten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.