En härligt krämig kaka som vi bakar i aluminiumformar.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- 1. Arbeta samman mjöl, socker, matfett och ägg-gula till en smidig deg. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt ca 1 timme.
2. Gör under tiden fyllningen: riv mandelmassan grovt och arbeta samman med matfettet. Tillsätt äggen under kraftig omrörning.
3. Sätt aluminiumformarna på en plåt. Dela degen i 20 lika stora bitar. Klä aluminiumformarna med degen. Lägg en klick hallonsylt i botten och fördela mandelsmeten över.
4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, eller tills de har fått lite färg och känns torra. Låt kakorna kallna.
5. Rör ut florsockret med mjölken till en ganska lös glasyr. Bred ett tunt lager hallonsylt över kakorna och glasera sedan med glasyren. Låt glasyren stelna.Kakorna går utmärkt att frysa innan de har garnerats.
Publicerat den
28 januari 2008
Skriv kommentar