Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrinplommonsuffléer

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ännu en klassiker i en smalare tappning som ser så imponerande ut och är så enkel att laga. Men låt den inte vänta på gästerna - den sjunker snabbt! 215 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Koka plommonen i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet, låt svalna och hacka dem sedan fint. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner plommonhacket, lite i taget och sedan sockret.
  3. Vänd ner de hackade nötterna och häll smeten i 2 små, smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen tills suffléerna höjt sig och fått lite färg, 20-25 minuter.
  4. Servera suffléerna genast med en klick vaniljyoghurt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.