Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

KDS-limpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det är jag som kallar brödet så, och det finns en anledning. Receptet förekom i en kvällstidning under valrörelsen 1994. Alf Svensson intervjuades om sitt hemliv, och bakade och bjöd på detta bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla rågmjöl, linfrön, vetekli, olja och salt med 4 dl kokhett vatten. Låt stå 1 timme. Rör ner 50 g jäst upplöst i 3,5 dl ljummet vatten. Blanda ner ca 11 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i bunken 3 timmar.
  2. Baka ut degen i ca 2 dl vetemjöl, knåda rejält! Forma till ett stort bröd, eller två limpor. Jäs 30 minuter.
  3. Grädda brödet ca 40 minuter i 225 grader.

Kommentarer (1)

  • Cekt 19 maj 2010

    Ett av de bästa bröden jag bakat faktiskt, tar lite tid men blir saftigt och mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.