Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kiviksäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En efterrätt som inte kräver grädde, glass eller vaniljsås. Äppelcidersåsen är god nog till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skölj och kärna ur äpplena med en sk äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
  3. Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda mandelmassan med äggvita till en smidig smet. Krydda med kardemumma.
  4. Fyll hålen i äpplena med mandelmassa. Ringla över honungen. Tillaga äpplena mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna något.
  5. Blanda äggula, potatismjöl och cider i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt kallna.
  6. Servera de ljumma äpplena med cidersåsen till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.