Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kivikspaj

 
Skriv ut

En mördegspaj med hasselnötter, farinsocker och annat gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda de torra ingredienserna till mördegen på bakbordet. Finfördela smöret i mjölblandningen och hacka samman till en grynig massa.
  3. Arbeta hastigt ihop degen. Tryck ut degen direkt i formen och ställ den kallt i ca 30 minuter.
  4. Skölj äpplena och riv dem grovt direkt i formen. Vispa ägg och socker poröst och rör ner vaniljsocker, Créme Fraiche och de finhackade nötterna. Häll smeten i formen.
  5. Blanda de grovhackade nötterna med kanel och farinsocker och strö blandningen över kakan.
  6. Grädda i ca 40 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.