Kladdkaka i nytt format. Lite kladdigare med ett lager mjölkchokladkräm i mitten. Supersmarrigt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Klä en ugnsform 25x35 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
- Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
- Hacka mjölkchokladen fint. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen smält och tillsätt även smöret.
Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna ca 1 timme i kylen.
- Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i ca 30 minuter så blir den lättare att skära.
- Skär upp till trekantiga bitar och servera ev med vispad grädde.
Publicerat den
20 september 2011
Skriv kommentar