Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäppelkakor

 
Skriv ut

Smarriga äppelkakor i muffinsformar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Ställ ut 10 dubbla muffinsformar på en plåt - dubbla för formens skull. Skala och skär äpplena i mycket små tärningar. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner smält smör, grädde, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och slutligen äppeltärningarna. Klicka ut smeten i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen 15 minuter.
  2. Blanda mandelknäcken i en kastrull och koka den ca 3 minuter till simmig konsistens och tills den börjar få en liten aning färg. Fördela mandelknäcken generöst över kakorna och "gratinera" dem i 250 grader varm ugn 3-5 minuter tills knäcken lagt sig fint över kakorna och ev. fått en aning färg. Servera kakorna ljumma med kall vispad grädde eller med mjuknad vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.