Smarriga äppelkakor i muffinsformar!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Ställ ut 10 dubbla muffinsformar på en plåt - dubbla för formens skull.
Skala och skär äpplena i mycket små tärningar. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner smält smör, grädde, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och slutligen äppeltärningarna. Klicka ut smeten i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen 15 minuter.
- Blanda mandelknäcken i en kastrull och koka den ca 3 minuter till simmig konsistens och tills den börjar få en liten aning färg. Fördela mandelknäcken generöst över kakorna och "gratinera" dem i 250 grader varm ugn 3-5 minuter tills knäcken lagt sig fint över kakorna och ev. fått en aning färg.
Servera kakorna ljumma med kall vispad grädde eller med mjuknad vaniljglass.
Publicerat den
1 februari 2010
Skriv kommentar