Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsbladsvin

 
Skriv ut

Ett litet ovanligare recept, också detta från "Fransyska visiter" av Siv och Key L Nilson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka bladen när de är som finast. Skölj dem väl och låt dem torka utbredda på en handduk.
  2. Varva bladen i en glasburk med socker och slå sedan på rött vin och sprit. Är spriten svagare än 45% får man ta en skvätt till - det behövs för att konservera drycken.
  3. Förslut burken och ställ den 1 vecka i rumstemperatur. Sila sedan från bladen, filtrera drycken och tappa på flaska. Hållbarheten är begränsad, eftersom alkoholhalten inte är så hög.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.