Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsbutterkaka

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Överraska med röda och söta körsbär i butterkakan. Om man har en liten ugn, som inte rymmer två formar, går det bra att halvera receptet och baka en butterkaka åt gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över, rör ut jästen. Tillsätt socker, salt och sött kardemumma. Arbeta in lite vetemjöl i taget, men spara ca ½ dl till utbakning. Arbeta degen väl i 5-10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter under en bakduk.
  2. Smörj två formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Klipp ut två band av bakplåtspapper som är 5 cm höga. Fodra kanten på formarna med banden.
  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut en i taget till en rektangel och bred på smör. Strö över socker och vaniljsocker. Ringla över honung. Hacka körsbären grovt och strö över. Rulla ihop degen och skär upp i ca 4 cm breda snäckor. Ställ snäckorna lite glest i formarna och låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  4. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  5. Pensla bullen med lättvispat ägg och strö över pärlsocker och mandel. Grädda på näst nedersta falsen till fin färg, 30-35 minuter. Ta ut formarna och ta bort kanterna. Låt svalna några minuter.
  6. Blanda ihop glasyren och ringla över kakorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.