Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng med potatis är en fantastiskt god och samtidigt billig rätt som dessutom räcker till flera matlådor. Allt läggs i samma gratängform och går klart i ugnen medan du kan ägna dig åt andra vardagsbestyr. Den perfekta mitt i veckan-middagen med andra ord! Vill man göra den ännu lite nyttigare kan man passa på att blanda i andra grönsaker och rotfrukter i gratängen – varför inte laga en köttfärsgratäng med potatis och morot? Självklart går det att använda vilken rotsak du nu råkar ha i kylskåpet. Gott är också att byta ut grädden i din köttfärsgratäng med potatis mot creme fraiche som tillför syra och krämighet. Prova gärna en smaksatt creme fraiche!


Blanda köttfärs, lök, ägg, vatten, skorpmjöl, salt och peppar till en smet. Ställ åt sidan. Skala och skiva potatisen (eller auberginerna, de skalas inte). Skiva tomaterna. Smörj en ugnssäker fo...

1 h
4

Bryn köttfärs och lök i margarin. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. häll i tomater, vatten och tomatpúré, låt puttra i 10 minuter. Skala och skiva potatis. Varva sedan potatis och köttfärsröra i...

2 h
4-6
3

Sätt på ugnen på ca 200 grader. Bryn köttfärsen. Häll i burken med Oriental Chili, och låt puttra lite. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis och köttfärs, börja med potatis och sa...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.