Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng

En krämig köttfärsgratäng är en mumsig och mättande vardagsfavorit som går att variera på en mängd olika sätt. Prova till exempel att använda olika typer av färs – kycklingfärs, lammfärs eller quornfärs är alla bra och nyttiga alternativ till den traditionella köttfärsen i gratängen. Fyllningen går även den att variera efter vad du är sugen på för dagen. Köttfärsgratäng med potatis är en given klassiker, men prova också gärna köttfärsgratäng på LCHF-vis då potatisen enkelt och snabbt byts ut mot vitkål. Eller varför inte fylla gratängen med medelhavsgrönsaker som aubergine och zucchini? Ja du hör ju det här är en rätt för alla smaker och tillfällen!


Sätt ugnen på 175 grader. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt färsen och bryn den nästan färdig. Kärna ur och finstrimla chilin och lägg den i färsen. Blöt upp brödet i 1 dl mjölk, kr...

4
4

Bryn köttfärs och lök i margarin. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. häll i tomater, vatten och tomatpúré, låt puttra i 10 minuter. Skala och skiva potatis. Varva sedan potatis och köttfärsröra i...

2 h
4-6
3

Sätt på ugnen på ca 200 grader. Bryn köttfärsen. Häll i burken med Oriental Chili, och låt puttra lite. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis och köttfärs, börja med potatis och sa...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.