Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med fyllning

Köttfärslimpa är en riktig vardagsklassiker som aldrig tycks gå ur tiden. Och det är väl inte så konstigt då den går snabbt att slänga ihop, bakar sig själv i ugnen och väl på tallriken smakar saftigt och gott! Nästa gång köttfärslimpa står på menyn, varför inte testa att göra en köttfärslimpa med fyllning? En klassisk men ack så god variant är köttfärslimpa fylld med katrinplommon och äpple. De söta fruktsafterna ger en underbar ton till rätten och accentueras när de får ugnsbakas. En annan fyllning till köttfärslimpan är med ost. Här kan du välja alltifrån en ädelost till fetaost eller parmesan. Det blir underbart mäktigt och krämigt gott när osten smälter inifrån. Servera med en god sås och potatis. Mums!


Sätt ugnen på 200 grader. Värm upp smör i en stekpanna, lägg i spenaten och fräs den i ett par minuter. Salta och peppra. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem...

4

Blanda färsen med ägg, vetemjöl, salt och peppar och forma färsen till 8 biffar. Lägg biffarna på en skärbräda och hacka ut dem försiktigt med en kniv så att de blir tunna. Mosa ansjovis, lök, kapr...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.