- Serverar: 7 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god och enkel gratänglåda med pasta och kött som kan varieras till tusen. Man kan välja om man vill ha förkokt ris istället för pasta tex eller olikaa sorters cream fraishe. Eller bara en köttsort.
Instruktioner
- Måtten är inte exakta. Proportionerna mellan kött, pasta, sås och grönsaker är valfri i stor gratängform. Men det får inte bli för torrt med lika delar grädde och crème fraiche. Vilket man märker när man blandar. Serveras med extra makaroner eller ris till.
- Ställ ugnen på 220 grader.
- Koka ordentligt med t ex pastaskruvar så de blir "al dente". Fräs snabbt på strimlat lika delar av kassler, korv och köttbullar så det får lite färg.
- Blanda crème fraiche, grädde och lite peppar och salt och ett ägg och smält smör.
Häll pasta och köttet i gratängformen och häll såsen på det. Samt lite grönsaksmix. Blanda allt.
Strö över med gratängost.
- In i ugnen 30-40 minuter, 220 grader.
- Servera med ketchup, pastakrydda och sallad, mums.
Publicerat den
24 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar