Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospavlova

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En frasig och kokossmakande Pavlova toppad med grädde, ananas, kiwi, physalis och passionsfrukt blir den perfekta avslutningen på varje kalas. Men den passar såklart lika bra vilken dag som helst när man vill göra lite festligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Rita en cirkel, på ett bakplåtspapper som är 28 cm i diameter. Smörj i cirkeln med smör och strö över lite mjöl.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning tills det blir en blank maräng. Vänd ner ättika, majsstärkelse och kokos. Bred ut marängen i cirkeln. Grädda i 1½ timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i minst 3 timmar.
  3. Vispa grädde och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av väl och pressa ur saften med en sked. Blanda ner ananasen i grädden och fördela på marängen. Garnera med kiwiskivor, passionsfrukt, physalis och mynta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.