Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolacheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Smarrig tårta som räcker till många. Med muscovadosocker får kolacheesecaken en vuxen smak, trots att det är barnsligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ i kylen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter, krama ur dem. Koka upp vatten och häll över gelatinbladen. Rör om tills de har lösts upp.
  3. Häll créme fraiche i en liten kastrull med muscovadosockret och en nypa havssalt. Värm försiktigt under omrörning tills sockret löst upp sig, 5-10 minuter.
  4. Rör ner gelatin och vaniljsocker i créme fraiche- blandningen. Tillsätt philadelphiaosten och vispa samman till en slät massa.
  5. Häll blandningen över digestivebottnen. Täck med plastfolie och låt stå kallt över natten.
  6. Kör en kniv runt sidorna av springformen, lossa därefter formen och ta bort den. Toppa med kokosflingor och sikta över ett tunt lager florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.