Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolacupcakes/muffins med kokosfrosting

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Dessa cupcakes/muffins är farligt fluffiga och barnsligt goda. De äts helst upp på en gång, annars håller de sig bra i kylskåpet. Laktosfria och äggfria. Glutenfri? Ersätt vetemjölet med 2 dl rismjöl + 2 dl majsmjöl + 1 dl majsstärkelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner lite sirap, mjölk och olja i taget. När du har en slät smet utan klumpar fyller du formarna till 2/3 med smet. Grädda i ca 15 minuter eller tills de är helt torra i mitten, testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
  3. Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen med hjälp av en elvisp.
  4. Bred på ett tjockt lager frosting på varje cupcake och garnera med kokosflingor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.