- Serverar: 28 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Dom här går alltid hem...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ner resten av ingredienserna och rör massan.
- Fyll aluminiumformarna med hälften med smeten. Grädda dom i ca 12 minuter. Låt svalna. Gör kolasmeten.
- Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och värm blandningen på svag värme tills den tjocknar, 10-12 minuter.
- Bred/häll den varma kola smeten i de kalla kakorna.
Publicerat den
20 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Kakorna är precis så goda som det låter som att de är :) De påminner mig om en kaka vi brukar ha hemma på jul, en havreknäck-kaka doppad i choklad. Smaskigt. De här bakelserna är aningen stora per portion. Jag ville inte använda aluminiumformar utan hade pappersformar i en muffinsplåt istället, det gick jättebra. Kolaglasyren gör susen på denna kaka. Man kanske ska testa att strö kokos på glasyren nästa gång? Det skulle kunna vara en rolig smak på kakan.
Kakorna är precis så goda som det låter som att de är :) De påminner mig om en kaka vi brukar ha hemma på jul, en havreknäck-kaka doppad i choklad. Smaskigt. De här bakelserna är aningen stora per portion. Jag ville inte använda aluminiumformar utan hade pappersformar i en muffinsplåt istället, det gick jättebra. Kolaglasyren gör susen på denna kaka. Man kanske ska testa att strö kokos på glasyren nästa gång? Det skulle kunna vara en rolig smak på kakan.
Hejsan! Jag bakade dessa kakor igår kväll, och dom var supergoda! Det blir högsta betyg från hela familjen! Tack för receptet! Mvh Lilas.