Dessa färgglada små snittar får sin goda smak av portvin och pressad citronsaft. De blir dock minst lika goda med ett alkoholfritt alternativ.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn eller med matberedarens rivskiva. Blanda mandelmasserivet med äggvitorna till en smidig smet.
- Bred ut mandelsmeten på en bakpappersklädd plåt ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Stjälp upp mandelkakan på ett galler. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under en bakduk.
- Gör fyllningen: Blanda äggulor, socker, grädde, portvin och matfett i en kastrull. Låt blandningen sjuda till en kräm på svag värme under omrörning. Låt krämen svalna.
- Dela kakan i fyra rutor, ca 15x20 cm. Lägg ihop rutorna med fyllning mellan. Skär kakan i 12 rutor, ca 5x5 cm. Skär varje ruta mitt itu på diagonalen till 24 snittar.
- Gör glasyren. Rör florsocker och pressad citron till en slät glasyr. Bred glasyren ovanpå och runtom snittarna. Garnera snittarna med färgglada karamellkulor eller strössel.
Publicerat den
10 maj 2008
Skriv kommentar