Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konstantins krokantstrutar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vackra som smycken är dessa strutar med en spritsad smörkräm, smaksatt med nötkrokant. Strutarna är lite pyssliga att göra, men resultatet blir fantastiskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med strutarna. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör ner det smälta matfettet och mjölet i äggvispet.
  2. Markera 8 rundlar, ca 12 cm i diameter, på bakplåtspapper, 2-3 per papper. Lägg ett papper med rundlar på en plåt. Bred ut smeten tunt i rundlarna.
  3. Grädda dem mitt i ugnen, ca 5 minuter. Lossa kakorna genast från pappret och rulla ihop dem till små strutar innan de svalnar.
  4. Upprepa med nästa omgång rundlar tills alla kakor gräddats och rullats.
  5. Gör fyllningen. Hacka nötkärnorna grovt. Smält strösockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Rör i nöthacket. Häll upp nötkrokanten på en plåt. Låt den kallna. Stöt nötkrokanten lätt i en mortel.
  6. Rör matfett, florsocker och kakao smidigt, gärna med elvisp. Blanda i äggulan och ca hälften av nötkrokanten i smörkrämen.
  7. Fyll en spritspåse med nötfyllning. Fyll strutarna med nötfyllning. Strö resterande nötkrokant på smörkrämstoppen. Låt strutarna stå i kylen fram till serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.