Vackra som smycken är dessa strutar med en spritsad smörkräm, smaksatt med nötkrokant. Strutarna är lite pyssliga att göra, men resultatet blir fantastiskt gott!
Instruktioner
- Börja med strutarna. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör ner det smälta matfettet och mjölet i äggvispet.
- Markera 8 rundlar, ca 12 cm i diameter, på bakplåtspapper, 2-3 per papper. Lägg ett papper med rundlar på en plåt. Bred ut smeten tunt i rundlarna.
- Grädda dem mitt i ugnen, ca 5 minuter. Lossa kakorna genast från pappret och rulla ihop dem till små strutar innan de svalnar.
- Upprepa med nästa omgång rundlar tills alla kakor gräddats och rullats.
- Gör fyllningen. Hacka nötkärnorna grovt. Smält strösockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Rör i nöthacket. Häll upp nötkrokanten på en plåt. Låt den kallna. Stöt nötkrokanten lätt i en mortel.
- Rör matfett, florsocker och kakao smidigt, gärna med elvisp. Blanda i äggulan och ca hälften av nötkrokanten i smörkrämen.
- Fyll en spritspåse med nötfyllning. Fyll strutarna med nötfyllning. Strö resterande nötkrokant på smörkrämstoppen. Låt strutarna stå i kylen fram till serveringen.
Publicerat den
18 januari 2008
Skriv kommentar