Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvchili

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Av korv och grönsaker kan man göra en snabblagad gryträtt. Smaka av väl med chilipeppar - den som gillar kryddstark mat kan kanske ta dubbla mängden. OBS att det står frysta brytbönor i receptet - det verkar som om dessa bönor inte finns i fryssortimentet längre, utan det är bara haricots verts för hela slanten. Ta dem i stället om ni inte får tag på brytbönor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i litet matfett i en gryta. Tina bönorna lätt och skär dem ev i mindre bitar (behövs särskilt om ni använder haricots verts). Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  2. Tillsätt bönor och paprikor till grytan, häll på buljong och tomatpuré och låt det hela sjuda på svag värme tills löken blivit mjuk och allt är genomvarmt. Smaka av med chilipeppar och salt om så behövs.
  3. Servera grytan rykande het med kokt ris och/eller bröd och en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.