Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvgropar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I England kallas denna populära rätt för "Toad in the hole" (Paddan i hålet). Här andvänds en tomat- och örtdoftande deg, som snabbt kan vispas ihop för hand. Dessa minivarianter blir en enkel måltid, som barn älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjöl och salt i en bunke, skaka ur silen och gör en grop mitt i mjölhögen. Knäck ner äggen i gropen, tillsätt tomatpuré, örtkryddor och mjölk, och arbeta in mjölet lite i taget till en slät, tunn smet. Häll upp i en bringare och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Smörj en teflonform med plats för 12 muffins med olja på hushållspapper. Hålen för vara ca 6 cm rakt över. Pricka korvarna med gaffel. Placera sedan 2 korvar bredvid varandra i varje hål. Ställ i ugn i 4 minuter, tills korvarna börjar brynas och fräsa.
  4. Ta ut ur ugnen och fördela smeten snabbt mellan hålen med korv i. Smeten ska fylla två tredjedels väg upp i varje grop så att korvarna sticker upp. Grädda i ca 10 minuter, sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 minuter, tills bröden är gyllenbruna, höga, och hårda på ytan.
  5. Serveras varma med vita bönor i tomatsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.