Eremitkräftan med sitt snurrande skal har inspirerat till denna lekfulla korvrätt.
Äts med fördel samma dag som de bakats!
Skala en gurka med potatisskalare och använd det gröna till sjögräs.
Instruktioner
- Lös jästen i vattnet. Tillsätt socker, olja, fiberhusk och salt. Vispa så att det inte bli klumpar. Tillsätt mjölmixen och arbeta i maskin i minst 5 minuter. Låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen i 24 bitar. Dela varje degbit i en större och en mindre del. Den större delen rullas ut med mjölade händer till en ca 30 cm lång rulle, den ska bli det snurrade skalet runt korven. Den mindre delen ska bli två ögon och klor, så rulla två ärtstora bollar och rulla ut resten till en liten rulle. Mjöla och låt delarna vila lite medan du fortsätter med de andra kräftorna.
- Dela grillkorvarna i tre delar och mjöla dem. Ta "klorrullen" och lägg den som ett V på en plåt med bakplåtspapper. Skär i ändarna för att skapa klor. Rulla in korven i skalrullen och låt det bli ett litet avslut på snäckan. Placera ovanpå klorna. Blöt kanten på snäckan något och fäst ögondegsbitarna. Låt jäsa 20 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Markera eventuellt ögonen med lite kristyr och ett linfrö som pupill.
Publicerat den
15 april 2017
Skriv kommentar