Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotletthamburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mager grillad fläskkotlett med lökringar är en välsmakande omväxling till den vanliga hamburgaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fläskkotletterna i vatten i en kastrull. Sjud upp på medelvärme, täck över med lock och låt sjuda i 15 minuter. Ta upp kotletterna och torka av dem med en bit papper.
  2. Sätt på grillen och låt kolen glöda tills vit aska bildas. Eller sätt på gasgrillen på medelvärme. Pensla fläskkotletterna på båda sidor med grillsås och placera dem på grillen. Grilla 10 cm från värmen, vänd en gång på ca 15 minuter. Pensla kotletterna med såsen under grillningen 1-2 gånger.
  3. Skär löken i ringar och lägg lökringarna på grillen då 10 minuter återstår. Grilla dem tills de är mjuka. Lökringarna faller inte genom gallret om de placeras på en bit folie. Vänd dem då och då, de ska bli mjuka men inte brynta.
  4. Dela hamburgerbröden och rosta dem några minuter på grillen. Lägg upp brödet på 4 tallrikar. Lägg en ostskiva i botten på varje bröd. Lägg kotletterna ovanpå osten och lägg lökringarna ovanpå. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.