Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärs-fool

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Underbart enkelt och barnsligt gott! Fool är en traditionell engelsk efterrätt som i princip bara är bär varvat med grädde. Här är grädden uppfriskad med yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och snoppa krusbären. Koka krusbär och florsocker i en kastrull till en kompott, ca 5 minuter. Bären ska bli mjuka. Låt kallna.
  2. Blanda yoghurten med vaniljpulver och socker. Vispa grädden och blanda med yoghurten.
  3. Varva gräddblandningen med krusbärskompott i portionsglas eller skålar. Ställ i kylen till servering. Servera desserten kall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.