Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsfromage

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ta vara på krusbären! Här en frisk och somrig fromage garnerad med vispad grädde och tärnad kiwi. Underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöt gelatinbladen i rikligt med vatten.
  2. Snoppa krusbären.
  3. Blanda krusbären, sirapen och saften i en kastrull och koka under lock på svag värme i 10-15 minuter.
  4. Mosa i mixer eller matberedare.
  5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i krusbärsmoset.
  6. Vispa äggen och florsockret vitt och pösigt.
  7. Blanda ner krusbärsmoset i äggsmeten.
  8. Vispa grädden separat till fast skum och vänd ner den i moset.
  9. Häll upp i en stor form eller i portionsskålar och ställ kallt tills det stelnar.
  10. Garnera med vispad grädde och skalad tärnad kiwi (OBS! kiwin läggs på alldeles före serveringen)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.