Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärstoscabullar

 
  • Serverar: 46 portioner
Skriv ut

Jag säger bara krusbär ... mer behövs inte ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Värm till 37°. Smula ned jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ned mjölet och arbeta degen kraftigt ca 5 minuter i degblandare eller ca 10 minuter för hand. Lägg en bakduk över bunken och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Blanda under tiden ihop fyllningen. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål. Snoppa krusbären och dela dem på mitten om de är stora. Sätt ugnen på 250°.
  3. Slå upp degen på lätt mjölat bakbord och dela upp den i två delar. Kavla ut degen ca ½ cm tjock och bred över fyllningen. Fördela krusbären och vik degen från den ena kanten på längden mot mitten och vik sedan över den andra kanten mot mitten.
  4. Kavla lätt och skär upp degen i 2 cm breda remsor och gör en knut, eller rulla ihop degen och skär upp den i "snäckor". Lägg bullarna i bullpapper och låt dem jäsa under bakduk ytterligare 30-40 minuter.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda 5-6 minuter och låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  6. Lägg alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och sjud ihop dem. Fördela på bullarna och ställ tillbaka dem ca 2 minuter i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.