Jag säger bara krusbär ... mer behövs inte ...
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Värm till 37°. Smula ned jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ned mjölet och arbeta degen kraftigt ca 5 minuter i degblandare eller ca 10 minuter för hand. Lägg en bakduk över bunken och låt jäsa ca 30 minuter.
- Blanda under tiden ihop fyllningen. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål. Snoppa krusbären och dela dem på mitten om de är stora. Sätt ugnen på 250°.
- Slå upp degen på lätt mjölat bakbord och dela upp den i två delar. Kavla ut degen ca ½ cm tjock och bred över fyllningen. Fördela krusbären och vik degen från den ena kanten på längden mot mitten och vik sedan över den andra kanten mot mitten.
- Kavla lätt och skär upp degen i 2 cm breda remsor och gör en knut, eller rulla ihop degen och skär upp den i "snäckor". Lägg bullarna i bullpapper och låt dem jäsa under bakduk ytterligare 30-40 minuter.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda 5-6 minuter och låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- Lägg alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och sjud ihop dem. Fördela på bullarna och ställ tillbaka dem ca 2 minuter i ugnen.
Publicerat den
12 maj 2008
Skriv kommentar