Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsvin

 
Skriv ut

Krusbärsvin blir gott och uppfriskande. För mer tips om hur du gör eget vin av krusbär se också artikeln om eget vin av bär på Receptfavoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa bären i en jästhink och fyll på med 8 liter vatten och allt utom sockret.
  2. Låt jäsa i 4 dagar och rör om då och då.
  3. Tappa om vinet och ta bort krusbären.
  4. Rör i sockret så att det löser sig och justera upp mängden med ljummet vatten till 10 liter.
  5. Låt jäsa vidare med jäslås tills jäsningen avstannat efter några dagar.
  6. Sockerhalten ska ha sjunkit rejält.
  7. Smaka på det också.
  8. Dra om det till ett nytt kärl utan bottensatsen.
  9. Vinet gör då ett sista ryck och efter något dygn kan du avsluta gäsningen med lite vinsvavla för att vara säker på att det inte fortsätter jäsa efter buteljering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.