Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krutröksbakelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj 4 små suffléformar (s.k. kokottformar). Fördela den rivna krutröksosten i formarna, fyll till ca 2/3. Gör en äggstanning av äggulorna och grädden. Häll äggstanningen, ca 1/2 dl i varje form, över osten. Grädda i 200° tills bakelserna blivit gyllengula (ca 15min). Ställ formarna på varsin tallrik och skopa upp glass på sidan om. Lägg ca 2 msk ljummen hjortronsylt över glassen. Efterrätten passar inte till kaffe men varför inte ett litet glas hjortronlikör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.