Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddostsnacks

 
Skriv ut

Goda snacks

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vattnet i blandarens skål och tillsätt jäst, 400 g vetemjöl, durumvete och surdeg. Kör i 5 minuter. Låt degen ligga och mogna under plast i 1 timme.
  2. Tillsätt 325 g vetemjöl, salt och olivolja. Blanda till en smidig deg i ca 10 minuter på tvåans hastighet. Häll upp degen på bakbordet och låt den vila under en duk i ca 30 minuter så att spänningarna släpper.
  3. Kavla ut degen till en platta ca 60 x 40 cm. Skär ner ost och skinka i 1 cm stora kuber och fördela dem på halva degplattan. Vik över resterande deg och låt jäsa 1-1 1/2 timme.
  4. Värm ugnen till 250°. Ställ in brödet och sänk temperaturen till 220°. Baka i ca 18 min.
  5. Låt brödet kallna. Förvara det i kylen och skär upp lagom stora snackstavar vid serveringen och kläm dem i en smörgåsgrill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.