Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kumminringar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

På Bornholm det klassiska öl- och snapstilltugget. Också goda till soppa och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och smörfräs löken glansig och mjuk. Smält smöret, rör i mjölken att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula jästen i en bunke, häll över den ljumma mjölken och rör tills jästen lösts upp.
  2. Rör i salt, socker, kummin, löken och mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 30 min.
  3. Dela degen i 12 delar, rulla ut lillfingertjocka längder, forma ringar, nyp ihop dem väl och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med äggula och stör över kummin. Jäs 10 min och grädda därefter mitt i ugnen 12 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.