12 st mycket goda bullar.
Instruktioner
- Vetedeg:
Värm mjölken fingerljum och lös upp jästen i den.
Blanda kardemumman .ägget, sockret, saltet och ca 1/3 del av mjölet. Vispa degen kraftigt.
- Knåda in mjölet i degen litet åt gången och tillsätt det mjuka fettet. Knåda in resten av mjölet i degen.
- Låt degen jäsa under en bakduk på varm plats ca 20 minuter.
- Gör fyllningen under tiden...
Blanda ägget, grädden, sockret, vaniljsockret, vaniljpåspulvret och russinen med kvarken.
- Kavla ut degen till en 30-40 cm stor platta.
Sporra ut 12 kvadrater av degen.
Tryck ner kvadraterna i fördjupningarna i en plåt för 12 muffins. Degen skall gå ordentligt över kanterna.
- Sätt en klick marmelad mitt på varje degkvadrat och finfördela kvarkblandningen på marmeladen.Ta tag i hörnen på kvadraterna och knip ihop knytena.
- Täck över bullarna och låt dem jäsa väl.
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 225 graders ugn på nedersta falsen ca 10-45 minuter.
- Tag loss bullarna snabbt när de har gräddats.
Lycka till!
Publicerat den
6 januari 2009
Skriv kommentar