Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kylikke temppo

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det här är ett lite sött finskt rågbröd som gräddas i 3 timmar på ganska låg temperatur. Brödet smakar bäst efter ett par dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jästen med lite ljummet vatten i en bunke.
  2. Tillsätt sedan ingredienserna i nämnd ordning. Rör ihop degen och låt jäsa i 6 timmar.
  3. Lägg degen direkt i smorda formar. Grädda i 150º i 3 timmar.
  4. Linda in bröden noggrant i en handduk och låt det kallna.

Kommentarer (1)

  • SusannePajulampi 12 januari 2011

    Gott blev det!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.