Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kylskåpskakor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Den fylliga, mjuka degen ska vara riktigt kall innan man skivar och gräddar kakorna. Degen kan förvaras i kylskåp upp till en vecka, eller frysas upp till en månad, innan man bakar. Resultatet blir kakor som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och florsocker till en luftig smet med träslev eller elvisp på låg hastighet i en stor skål. Vispa ner vaniljsocker och rör ner havregrynen.
  2. Sikta bakpulver och mjöl i skålen. Använd händerna eller en träslev för att få en ganska mjuk, men inte kladdig deg.
  3. Forma degen till en rulle som är cirka 7 cm i diameter och svep in den i platsfolie eller smörpapper. Förvara i kylskåp tills degen är fast - minst en halvtimme, högst en vecka. Degen kan frysas upp till en månad och ska innan gräddningen tina 12 timmar i kylskåp.
  4. Skiva degrullen i 5 mm tunna kakor, sprid dem på bakplåtspapperklädda plåtar. Avsluta med att strö över lite strösocker på kakorna.
  5. Grädda i 160 grader i 15-20 minuter tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna.
  6. Låt kakorna svalna ett par minuter på plåt och lägg sedan över dem på galler att svalna helt.
  7. Variation: Före gräddningen kan man lägga chocolate chips, små chokladbitar eller riven choklad på kakorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.