Knaprigt knäckebröd med rågmjöl och en annorlunda smaksättning, nämligen lakrits..Pröva, du kommer att gilla det.
Instruktioner
- Rör ut mjölk, honung, olja, jäst, salt och lakritsgranulat i en bunke. Arbeta in rågmjöl och sedan vetemjöl lite i taget.
- Lägg degen i en plastpåse och lägg in den i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela upp degen i 4 lika stora bitar, pudra över lite grovt rågmjöl och kavla ut till plåtstora rektangulära kakor.
- Lägg kakorna på en lätt mjölad plåt eller på bakplåtspapper och nagga med en gaffel. (Strö eventuellt över lite extra lakritsgranulat.)
- Grädda kakorna i 5-7 minuter eller tills de börjar få färg i kanterna. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
27 september 2011
Skriv kommentar