Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsmontelimar

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Fransk nougat med lite smak av lakrits och toppad med smält choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp glykos, vatten och socker på 158 grader. Värm nötter och bär på en plåt i ugnen i ett par minuter, ca 3-5 Värm undertiden äggvitan och honungen till 50 grader och vispa sedan blandningen med elvisp till maräng. Häll den varma sockerlagen över marängen, samtidigt som du vispar. Vänd i kanel och lakrits.
  2. Vänd ner de varma nötterna i marängen. Pudra en silikonbakmatta med maizena och florsocker, häll upp massan på mattan, vik ihop mattan och kavla ut. Vik ett par gånger och kavla tills massan känns seg. Dra av mattan på översidan. Låt nougaten svalna.
  3. Pudra den över sidan med maizena och florsocker. Låt stå över natten på torrt ställe och stelna. Skär upp bitar när nougaten stelnat. Smält chokladen i vattenbad och doppa konfekten i chokladen. Låt stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.