Härlig tårta med bra smak av lakrits för de som inte gillar allt för gräddiga bakelser!
Instruktioner
- Sätt ugn på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 30-35 minuter. Känn gärna med en sticka så kakan är genomgräddad. Ta ut den och låt den vila under bakduk. Vänd över kakan på ett fat och låt den svalna.
- Dela tårtbotten i två eller tre delar. Bred ut vispad grädde och lägg på bär mellan tårtbottnarna.
- Bryt choklad och lakritsfudge i mindre bitar. Värm grädden i en kastrull och låt chokladen och fudgen smälta i grädden. Bred glasyren över tårtan och låt den stelna. Garnera med bär.
- Vid servering kan man ha extra vispad grädde eller varför inte lite vaniljglass?
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar