Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammtagine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tagine är en nordafrikansk kyckling- eller köttgryta som fått sitt namn av kärlet den lagas i. Köttet kokas i en härlig sås med saffran, paprika, ingefära och citronskal. 500 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttet i olja en en gryta, hälften åt gången. Salta och peppra. hacka all lök och låt den fräsa med någon minut. Rör i buljongtärning, vatten, saffran, paprikapulver och ingefära. Koka i 25-30 minuter. Strö på citronskal, russin och flagad mandel.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med couscous, citronklyftor, vindruvor och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.